Zorgverlener wees vindbaar, toon je BIG-nummer actief!

Door Ilona Niessen

15 januari 2021

Als BIG-geregistreerde zorgverlener ben je vanaf 1 januari 2021 verplicht je BIG-nummer actief te tonen. Op deze manier kunnen cliënten makkelijker controleren of je staat ingeschreven in het BIG-register.

Het BIG-register

Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een online en openbaar register voor de individuele beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Het is wettelijk geregeld dat alleen de zorgverleners die in het BIG-register staan, de beschermde beroepstitel mogen voeren en de bij het beroep horende voorbehouden handelingen zelfstandig mogen uitvoeren.

Een registratie in het BIG-register levert voor de zorgverlener een BIG-nummer op waarmee de zorgverlener met zijn/haar beroepstitel in het BIG-register is opgenomen.

Het nut van www.BIGregister.nl

Cliënten kunnen op www.BIGregister.nl opzoeken of je als zorgverlener in het BIG-register staat ingeschreven.

De website leent zich ook om je als zorgverlener te registreren. Heb je eenmaal een BIG-registratie? Dan ben je verplicht je elke 5 jaar te herregisteren. Ook dit doe je op www. bigregister.nl. Het register verzorgt daarnaast de erkenning van buitenlandse diploma’s.

Wat is er veranderd per 1 januari 2021?

Per 1 januari 2021 ben je als BIG-geregistreerde zorgverlener verplicht vindbaar te zijn en je BIG-nummer actief te tonen. Waarom? Voor cliënten wordt het op deze manier makkelijker om te controleren of je in het BIG-register staat ingeschreven., de beschermde beroepstitel mag voeren en voorbehouden handelingen zelfstandig mag uitvoeren. Cliënten moeten je BIG-nummer eenvoudig kunnen vinden en daarom ben je verplicht deze ook actief te tonen.

Waar toon je het BIG-nummer?

Om vindbaar te zijn en je BIG-nummer actief bekend te maken, toon je het nummer op alle plekken waar je beroepsmatig je naam en beroep bekend maakt. Plekken om je BIG-nummer bekend te maken zijn in ieder geval:

  • Je eigen websites waar je je naam en beroep vermeldt.
  • Op de website van je bemiddelaar of opdrachtgever.
  • Onder je e-mailhandtekening van de e-mails die je beroepsmatig verstuurd.

Finna administratiekantoor

Ben jij werkzaam als zzp'er, freelancer of (startende) ondernemer en op zoek naar een boekhouder om je administratie goed te laten verzorgen? Maak kennis met Finna en verspil niet langer je kostbare tijd!
Kijk voor alle informatie op www.finna.pro.

Terug